Katica csoport évkezdő hírei

Óvodapedagógusok

Ludányi Ferencné

Ballainé Lengyel Rita

Dajka

Barna Istvánné

Csoportösszetétel

Nagycsoportos korú gyermek:12 fő

Középsős korú gyermek:5 fő

Kiscsoportos korú gyermek:7 fő

Nemek aránya:  11    lány,  13    fiú

A nevelési év elején 7 kiscsoportos korú gyermek érkezett csoportunkba. Óvodánk másik két csoportjából 3 gyermeket fogadtuk. az új gyermekek beszoktatása, befogadása a folyamatos életszervezésből adódó rugalmas napirendnek és a nyugodt, érzelmi biztonságot nyújtó légkörnek köszönhetően zökkenőmentes volt. Az új gyermekeket sok türelemmel, szeretettel, odafigyeléssel segítettük társaik, a felnőttek, az óvodai környezet elfogadásában. Csoportunk régebbi tagjai hamar elfogadták az új gyermekeket, szívesen játszottak velük, segítettek nekik.

A kellemes őszi időjárás lehetővé tette a szabadban való sok mozgást, játékot. A gyermekek szívesen vették birtokukba az udvari játékeszközöket, örömmel bicikliztek, motoroztak, rollereztek a Kresz- pályán, labdajátékokat, futóversenyeket játszottak a műfüves pályán. Élményszerző sétáink alkalmával megfigyeltük óvodánk követlen környezetében és az őszi erdőben bekövetkezett természeti változásokat, a növényzetet, az ősz színeit. Az erdőben és a Dégenfeld Kastélymúzeum parkjában gyűjtögetett kincseket vízuális tevékenységeink során ötletes és kreatív alkotásokra használtuk fel.

Az intézményi szinten megrendezett Népmese napjára A három kismalac és a farkas című népmesét bábozta el csoportunk a tornateremben, amely nagyon tetszett a gyermekeknek és a felnőtteknek is. Az Állatok világnapján a dajka nénihez látogattunk el, ahol háziállatokat figyeltünk meg, megnéztük lakhelyüket, és részt vettünk az állatok etetésében. A Bürkös zenekar műsorát nagyon élvezték a gyermekek, amelyen népdalokat hallgathattak és közös táncház keretében mozoghattak is. Szintén intézményi szinten került megrendezésre a Szüreti vigasság, ahol 6 gyermekünk nagyon ügyesen szerepelt.