Katica csoport évkezdő hírei

Óvodapedagógusok

Ludányi Ferencné

Ballainé Lengyel Rita

Dajka

Barna Istvánné

Csoportösszetétel

Vegyes életkorú csoportunk létszáma: 23 fő

Nagycsoportos korú gyermek:9 fő

Középsős korú gyermek:5 fő

Kiscsoportos korú gyermek:9 fő

Nemek aránya:    10  lány,  13    fiú

A nevelési év elején 8 kiscsoportos korú gyermek érkezett a családból csoportunkba.  A beszoktatás, befogadás zökkenőmentesen zajlott, mely a folyamatos életszervezésből adódó rugalmas napirendnek és a nyugodt, érzelmi biztonságot nyújtó légkörnek köszönhető. A csoport új tagjait sok szeretettel, odafigyeléssel, türelemmel, közös játékkal segítettük a beszokás folyamatában, társaik és a felnőttek, az óvodai környezet, szokások elfogadásában. A nagyobbak is szeretettel vették körül őket, szívesen játszottak velük, segítettek nekik, hamar elfogadták az új gyermekeket.

A kellemes őszi időjárást kihasználva a lehető legtöbb időt töltöttük a szabadban, sokat játszottunk, mozogtunk és sétáltunk. Az udvari játék nagy segítségünkre volt abban, hogy a kicsik jól érezzék magukat az óvodai környezetben. Élményszerző sétáink során megfigyeléseket, összehasonlításokat végeztünk a természet változásairól, kincseket gyűjtöttünk, őszi gyümölcsöket, zöldségeket vásároltunk a zöldségboltban.

Az intézményi szinten megrendezett Népmese napjára A rátóti csikótojás című mesét dramatizálták el az óvó nénik, amely nagyon tetszett a gyermekeknek és a felnőtteknek is. Az Állatok világnapját egy igazán különleges madárbemutatóval ünnepeltük meg, amelyet a  Földön Szárnyakon- Madársuli vezetőjének irányításával csodálhattunk meg.  Ezen zöld jeles nap alkalmából a dajka nénihez is ellátogattunk, ahol háziállatokat figyeltünk meg, megnéztük lakhelyüket, és részt vettünk az állatok etetésében.

A szülőket alkalomszerűen bevontuk gyűjtőmunkába, állatos képeket, mesekönyveket, gyümölcsöket, zöldségeket hoztak kérésünkre.

A novemberi Egészségnapunkon a szülők szép számmal vettek részt, melyen közösen tornáztunk, énekes játékokat, ügyességi játékokat játszottunk és gyümölcssalátát fogyasztottunk.