Téli hírek

December a fokozódó járványhelyzet miatt kisebb napi létszámmal indult, de aki óvodában volt, az természetesen a Mikulás fogadására készülhetett. Dallal, verssel, ötletes barkács és vizuális tevékenységekkel telt a hét. A Télapó az aulában fogadta a gyerekeket, csoportonként. Természetesen mindenki kapott csomagot, és a Szeretetszolgálat csomagjaiból is jutott mindenkinek.

Az adventi idõszakban  próbáltunk a tevékenységek által ráhangolódni a Karácsonyra.A gyerekek ajándékot készíthettek szeretteiknek, szép zenéket hallgattunk. Megtekintettük a Pillangó csoportos gyerekek ünnepi mûsorát és átvehettük a nekünk szánt kis ajándékukat.

Januárban már több gyerek járt óvodába, továbbra is betartottuk és figyeltünk a hatályos járványügyi szabályokra .

Kihasználtuk a télies, havas idõt, hóembert építettünk, szánkóztunk, hôgolyóztunk. Etettük a madarakat, folyamatosan pótoltuk az etetõkben az ennivalót, ebbe a szülõk is besegítettek,  akik küldtek magvakat.

Február elején mindenféle medvés játékot játszottunk, hiszen vártuk, elõbújik-e a medve. Sok-sok vidám, mókás játékkal, vidám zenékkel, tánccal készültünk a  farsangra. A télûzô mulatság idén rendhagyó volt, de ez nem szegte a gyerekek kedvét. Másnap a Kisze-bábot is elégettük, ezzel reméljük sikerült elûzni a telet, várjuk a tavaszt.