Maci csoport évkezdő hírei

Kép

A csoport összetétele:

Nagycsoportos korú 8 fő , Középsős korú 7 fő, Kiscsoportos korú 7 fő, 13 lány,9 fiú.

Felnőttek:

Baráth Attiláné (Piroska-)- óvodapedagógus

Miklós Lászlóné (Zsuzsa)- óvodapedagógus

Győrfi Jánosné (Éva)- pedagógiai asszisztens

Süketné Lőrincz Tímea-dajka

2018. szeptember 1.-től csoportunk 1 másik csoportból érkező, illetve 7 családból érkező gyermekkel bővült. Beilleszkedésük zökkenőmentes volt hamar elsajátították csoportunk szokás-és szabályrendszerét. Családias, összetartó közösséggé formálódtunk. Az ősz számos lehetőséget adott a közös élményszerző események, programok megvalósítására.

Szeptember végén intézményi szinten közösen emlékeztünk meg a Népmese világnapjáról. A csoportunk is mese illusztrációkat barkácsolt zöldségekből, termésekből. A Répa és a Só mesét kooperatív és egyéni vizuális tevékenység keretében zacskó bábok és színezés technikájával alkották a gyerekek. Kiállításon lehetőségünk nyílt megmutatni a többi csoportnak. Az óvónők dramatizálása, a Só mese előadása még színesebbé tette ezt a napot.

Őszi gyümölcsök,- zöldségek, termések felhasználási lehetőségeivel ismerkedtek csoportunk gyermekei az őszi hónapok óvodai tevékenységeiben. Tapasztalatszerző séták (színes levelek, gesztenye, makk gyűjtése, megfigyelések), közös munkálkodások (kukoricatörés,- morzsolás töklámpás faragása, kalácssütés, lecsó készítés) egészítette ki az óvodai mindennapokat.

Az állatok világnapja alkalmából  termésbábokból elkészítettük A három kismalac és a farkas, Sün Balázs, A brémai muzsikusok című mese  szereplőit,mesejelenetét. Nagycsoportosaink óvodai szervezésben ellátogathattak a Nyíregyházi Botanikus kertbe és a  Múzeumfaluban interaktív mese előadást nézhettek meg.

Október elején intézményi szinten szüreti vigasságon táncolhattunk a Bürkös zenekar előadására. A szülőkkel közösen családi nap keretében táncoltunk, vigadtunk, és vetélkedtünk ( mókus csalogató, tökgurító, zöldség táncoltató, célba dobó, termés gurító, termés kirakó játékokkal ). A néphagyomány-ápoló dalos népi játékfűzésben csoportunk 3 nagycsoportos gyermeke vett részt.  A vigasságon gyermek, szülő egyaránt jól érezte magát.

Az őszi évszak még számos élményt, programot tartogat számunkra: Egészségnap, Báb előadás, természeti megfigyelések, Márton napi hagyományok tervezettek.