Tél a Maci csoportban

Kép

A téli évszak ismét sok eseménnyel, élménnyel bővítette a gyerekek ismereteit a Maci csoportban.

A rendkívüli járványhelyzet miatt csoportunk a 2 hetes karantén időszakot töltötte és ennek következményeképpen a gyerekek az óvodai Mikulás ünnepségen nem vettek részt. Boldogan és meglepve vették tudomásul, hogy óvodába érkezésük után a Mikulás bácsi nekik is ott hagyta az ajándékot illetve a csomagot.

A karácsonyi ünnepségre már együtt készültünk a gyerekekkel, verset tanultunk, barkácsoltunk, ajándékot készíthettek egymásnak és családtagjaiknak. Óvodai ünnepség keretében megtekinthettük a Pillangó csoportos gyerekek előadását. A Baptista Szeretetszolgálat cipős doboz akciója keretében minden gyerek ajándékot kapott, melyet örömmel vittek haza.

Az újév kezdetével megérkezett az első hó óvodánk udvarára, ami nagy örömmel töltötte el gyerekeinket. Ezt kihasználva sokat szánkóztunk, hóembert építettünk, hógolyóztunk. A téli élmények által sokat fejlődött gyerekeink ismerete a közvetlen tapasztalatszerzés folyamán. Több alkalommal kísérleteztünk, havat olvasztottunk és vizet fagyasztottunk, mely eredményeket csillogó szemmel, érdeklődve figyeltek. Gyakorlati, játékos, cselekvéses utánzó, képi megjelenítés lehetőségeivel kihasználtuk a téli időjárás adta lehetőségeket. Beszélgettünk az itthon telelő madarakról, az erdei állatokról és folyamatosan gondoskodtunk róluk. A szülők bevonásával gyűjtést szerveztünk különböző magokból, melyekből a gyerekekkel közösen Madár kalácsot készítettünk.

 Elérkezett a gyerekek egyik legjobban várt ünnepe, a Farsang. Az idei évben a hagyományoktól eltérően közös jelmezbe öltözött be a csoport gyerek és felnőtt tagjai. Mindannyian bohócok voltunk azon a napon, mely nagyon elnyerte gyerekeink tetszését. Izgalmasra, tartalmasra sikerült a Farsangi délelőttünk, amikor is táncoltunk, mulattunk, különböző versenyjátékokat játszottunk. Másnap a kiszebábunk elégetésével, hangos kikiáltók elmondásával, csörgő-zörgő hangszerek megszólaltatásával elzavartuk, elbúcsúztattuk a telet, a téli évszakot.