Évkezdő hírek

Vegyes életkorú csoportunkba 24 gyermek jár, 14 nagycsoportos, 3 középsős és 7 kiscsoportos korú. A csoportba érkező gyermekek zökkenő mentesen szokták meg az óvodai életet, hiszen beilleszkedésüket segítette, hogy testvér vagy rokon van közösségben.

Az őszi időszakban nagyon sok programon vehettünk részt, mivel az időjárás is kedvező volt. Kihasználtunk minden kedvező lehetőséget a szabadban való tartózkodáshoz, a nagymozgások fejlesztéséhez. Fontos feladatnak tartjuk az egészséges életmód kialakítását, az egészségmegőrzést a folyamatos és rendszeres óvodába járás érdekében .

A nevelési év kezdetét a „Vidor Fesztivál” keretén belül megrendezett interaktív mesejáték tette vidámmá. Az Európai Mobilitási Nap nagy élményt jelentett a gyermekek számára. A rendőrbácsik irányításával az óvodában megrendezett közlekedési versenyen egyik nagycsoportosunk külön díjat vehetett át. Ezen a napon a családok és gyermekek közös játékon vehettek részt az óvoda udvarán A szülőkkel való közös program mindig örömet szerez  a gyermekek számára.

Az ősz kincseinek gyűjtése, a zöldségek, gyümölcsök fogyasztása folyamatosan történt. Sokat sétáltunk, kirándultunk, több gyermeket meglátogattunk otthonában.

Az egészséghét keretén belül a szülőknek szervezet délelőtt folyamán vitamindús gyümölcssaláta készítését sajátíthatták el a szülők. A napi folyadékszükséglet pórlására, gyógyteák fogyasztására volt lehetőség.

A szülők nagy érdeklődést mutattak a gyermekük fejlődése iránt, várják a lehetőséget, hogy résztvehessen hasonló programokon.

Az állatok világnapja alkalmából látványosmadárröptetésen vehettünk részt, de a házi és ház kőrül élő állatokat is megfigyeltük több gazdasági udvarban.

Az erdőben tett kirándulás során az erdei állatok, élőlények életterét figyelhették meg, illetve játszottunk az erdei tornapálya játékain, tornaszerein.

Az iskola által szervezett informatikai  foglalkozásokra a 14 nagycsoportos korú gyermekünk jár, ahol a számítógép használatával ismerkedhetnek, amire több család esetén nincs lehetőség. 4 nagycsoportosunk hetente úszásoktatásra jár, ahol sok élményt szereznek.

A sok közös élmény, tapasztalatszerzés, játék, közösségkovácsoló hatása elősegítette a gyermekek szocializálódásának, alkalmazkodásának, fejlődésének menetét.