Évkezdő hírek

Csoportunk létszáma 23 fő

Vegyes életkorú csoportunkba 7 kiscsoportos, 12 középsős és 4 nagycsoportos gyermek jár.

14 kisfiú és 9 kislány.

A 7 kiscsoportosunk családi környezetből érkezett. A társaik szeretettel fogadták az új gyerekeket, gondoskodóan bevonták a különböző tevékenységekbe.

A kedvező időjárás miatt sokat tartózkodtunk a szabadban, ami elősegítette az új gyermekek óvodába való beilleszkedését.

Az udvar adta lehetőségeket kihasználva sokat labdáztunk, mászókáztunk, kerékpároztunk, trambulinoztunk.

Az őszi hónapok ideje alatt nagyon sok programot, tevékenységet szerveztünk gyermekeinknek.  Séták alkalmával lehetőség nyílt az óvoda környékének megismerésére.

Kisvonatozás és lovas kocsikázás során a település távolabbi részeire is eljutottunk.  Erdei túrát is szerveztünk a napsütéses, a gyönyörű színekben pompázó őszi erdőbe.

A Bürkös Zenekar látogatásával betekintést nyertünk a magyar népzenei kultúrába és örömmel vettünk részt  a zenekar által szervezett táncházban.

A családi napon  jelenlévő szülők is jól érezték magukat , ahol közös általuk sem ismert népi játékokat játszhattak gyermekükkel.

Részt vettünk az őszi betakarításban is. Szüreteltünk, zöldségféléket szedtünk fel.

A kedvező időjárást továbbra is  igyekszünk kihasználni és újabb élményekben gazdag programokat szervezni óvodásainknak, ahol az erőnlétüket, edzettségüket is fejleszthetjük.