Téli hírek

A téli évszak, a téli készülődés minden évben nagy örömöt jelent a gyermekek számára.

Decemberben nagy örömmel várták a gyermekek a Mikulást, aki aulában nagy szeretettel fogadta a gyermekeket. A Pillangó csoport gyermekei gyönyörű verssel és énekkel köszöntötte a Mikulást.

A Mikulás várás időszaka után elkezdődött az Adventi készülődést is. Egy közös, karácsonyi előadással készültünk az óvodának. Lelkesen és kitartóan készültek a gyerekek, így eredményül meghitt hangulatot teremtve az óvoda és bölcsőde gyermekeinek és dolgozóinak egyaránt. Ezzel az előadással zártuk a 2020-as évet, hiszen ezután már 2021 januárjában találkoztunk újra a gyerekekkel.

A hetek során sok élménnyel és tapasztalattal gazdagodhattak a gyermekek. Januárban a Boldog Óvoda keretein belül részesei lehettünk a programnak. Ebben a hónapban ennek köszönhetően a Célok kitűzése, megvalósítása volt középpontban, ahol a gyermekek aktívan vettek részt a foglalkozásokon, alkottak és fejlődhettek céljaik megvalósításával.

A hetek során nagy figyelmet fordítottunk az egészséges életmódra, rendszeresen készítettünk gyümölcs salátát a gyermekeknek. Emellett nem csak a gyermekek egészségére, hanem a környezet és természetvédelemre is figyelmet fordítottunk, ezért folyamatosan figyeltünk a madáretetők töltésére.

Januárban végre elérkezett mindemellett az igazi tél is, ami nagy örömet biztosított a gyermekeknek a szánkózás, hógolyózás, hóember építés lehetőségeinek köszönhetően.

Februárban egy újabb várva várt eseményre került sor: elérkezett a farsang időszaka is. A járványügyi helyzetre való tekintettel nem a szokásos módon valósítottuk meg a farsangot, hiszen a gyermekekkel saját kezűleg készítettük el a maszkjukat, ám meg volt a lehetőségük a jelmezek viselésére is, ami mégis a megszokottá varázsolta a farsangot. A farsangot követően kisze báb égetéssel búcsúztattuk a telet, örömmel vártuk a tavaszi időszakot.