Téli hírek

A decemberi karantén időszaka miatt csoportunk csak január elején lehetett újra együtt. Ekkor megújult és megfrissült erővel kezdtük meg az újévet. Megismerkedtünk, nagyobbakkal felelevenítettük az újév fogalmát, az évszakok, hónapok neveit jellemző jegyeit.

Egy reggel nagyon szép havas tájra ébredtünk, így a délelőtt folyamán igazi téli örömökben lelhettük kedvünket. Nagy örömmel szánkóztunk, csúszkáltunk, hógolyóztunk és hóembert építettünk. Lehetőségünk nyílt a vízzel kísérletezni. A gyermekek megfigyelhették a fagyás és olvadás jelenségeit.

Mindennapjaink vidámságban, szeretetben telnek, így vártuk a közelgő farsangi bált is az óvodában. Csoportszobánkat alkalomhoz illően feldíszítettük és közös jelmezeket készítettünk. Farsang előtti napon közösen farsangi fánkot sütöttünk. A farsang napja a vidámság, a móka, a kacagás napja volt. A nap folyamán jól érezték magukat gyermekek és felnőttek egyaránt, ahol táncoltunk, versenyjátékokat játszottunk. Másnap délelőtt az óvodai csoportok egy  közös kiszebáb égetésen vehettek részt.