Boldogóvoda eseményei – Apró örömök – március

A március havi boldogságórák témája az Apró örömök, melynek beszámolóját Kántorné Márta Anett munkaközösségi tag készítette a pillangó csoportban történt megvalósításról.  
„Tevékenységünk során először elutaztunk játékországba varázsszőnyegen. Nagyon sok dolgot láttunk és halottunk az utunk folyamán. Láttunk virágoskertet, hallottunk madárcsicsergést. Mikor megérkeztünk relaxációs gyakorlattal folytattuk „ébredő virág – hervadó virág”, „égig ér fa vagyok”.
Aztán leültünk a szőnyegre és megmasszíroztuk egymás lábát. Mosolygós napot rajzoltunk egymás hátára. Majd postás játékkal folytatjuk küldtek arcsimogatást, hátsimogatást, fejsimogatást stb. a kiválasztott gyereknek. Beszélgetéssel folytattuk, hogy kit ért apró öröm. Volt, akit ért, volt akit nem. Én mesével folytattam tovább, kibújt a hátam mögül Nyuszi Peti, aki egy óvodás kis nyuszi volt és nem tudta mit jelent az apró öröm. A barátai segítségével nagyon sok öröm érte. Segítettek neki, hogy megtapasztalja az örömöket. Az öröm nem csak abban rejlik, ha ajándékot kap, vagy ha telefonozhat.
A kis róka adott neki 10 db babot és ha valami öröm érte, akkor az egyik zsebéből átkerül egy bab a másik zsebébe…. Megtanult Peti mindennek örülni, akár a madárcsicsergésnek, egy szép virágnak, anya ölelésének, apa simogatásának.
Tovább folytattam varázsfonalat gurítottunk és mindenki elmondta, milyen öröm érte a mai napon. Az egyik kisfiú sírva fakadt, hogy őt nem érte apró öröm. Próbáltam rávezetni Nyuszi Peti példájával aztán, ő is tudott mondani: anya reggel megpuszilta és megsimogatta és tetszett neki a mese amit óvónéni mesélt.
Majd öröm várat építettünk külön a fiúk és a lányok nagyon jól sikerült. Aztán mindenki bejelölte az örömhőmérőn a napi örömét.
Aztán rajzolással folytattuk tovább, lerajzolták azokat az örömöket, amik ma érték, majd bedobták az örömládába. Meghallgattuk Bagdi Bella havi dalát és mozogtunk rá. A mesét lezártuk relaxációs gyakorlattal. Haragomat kifújom…
Azóta mindennap kérik, hogy mondjam el a mesét és játszunk a játékokkal.
Március 20-át a Boldogság Világnapját is megünnepeltük nem csak óvodán belül, hanem óvodán kívül is. A nyuszi csoportos gyerekek és felnőttek csatlakozva „az egy gyermek-egy üzenet” kezdeményezéshez apró szívecskés üzenettel örvendeztették meg az óvoda környékének lakóit, a járókelőket, illetve a polgármesteri hivatal dolgozóit.”

Posts created 132

Related Posts

Begin typing your search term above and press enter to search. Press ESC to cancel.

Back To Top