Jó cselekedetek gyakorlása

Jót tenni jó. Nem csak azért, mert másoknak jót teszünk vele, hanem azért, mert mi is boldogabbak leszünk tőle, hiszen jó emberré csak a szívemmel válhatok.
Decemberi hónapunk Boldogságóráinak témája a Jó cselekedetek címet viselte. Karácsony a szív, a szelíd ölelések, a jóság és az egymásra való odafigyelés ünnepe. Gyakoribb a segítő jellegű jó cselekedetek jelenléte, amelyeknek célja a másoknak való örömszerzés, ami megnyilvánulhat egy kedves szóban, egy meleg ölelésben, egy mosolyban. A segítségnyújtás, a másikkal való törődés, adományozás, szeretet, gondoskodás boldogító hatással van. Növelheti az önbizalmat, az én-hatékonyságérzetet, a valahová való tartozás érzését.
December az óvodában a Mikulás- és a karácsony várás hónapja, ami számtalan lehetőséget kínált a „Jó cselekedetek gyakorlására”. Nemcsak csoportszobánkat díszítettük folyamatosan, hanem a lelkünket is igyekeztünk ünnepi díszbe öltöztetni. Hétről-hétre az óvoda gyermekeivel, dolgozóival és a szülőkkel körbe álltuk az udvaron elhelyezett adventi koszorút és egy-egy újabb gyertya meggyújtásakor, énekelve verselve közösen, nagyon meghitt pillanatokat élhettünk át.
A hetek, napok során minden csoport valami különlegessel készült a szülők számára, mely egy velük közös családi délelőtt során teljesedett ki. Voltak, akik közös játékokat szerveztek, volt mozgás, animációs film közös megtekintése a jóság erejéről.

Óvodánk néphagyományőrző csoportja bőség kívánó rigmusokkal lucázott a csoportokban, valamint a Polgármesteri Hivatalban, a Bölcsődében és az Idősek Otthonában is. Madárbarát és Zöld óvoda révén a madarainkról sem feledkeztünk meg, a szülőkkel közösen madáreleséget készítettünk és Madárkarácsonyt rendeztünk.
Az adventi időszak a legszebb ünnepünk, a karácsonyi együttlétünk során teljesedett ki. A Tulipán csoport tagjai egy meghitt, szívhez szóló, csodálatos karácsonyi műsorral ajándékozta meg óvodánk apraját-nagyját, nyugdíjas kollégáinkat és a Tulipán csoportos gyermekek szüleit. E meghitt műsor szívünket/lelkünket megérintette és fokozta az ünnepi várakozás örömét!

Posts created 132

Related Posts

Begin typing your search term above and press enter to search. Press ESC to cancel.

Back To Top